Is jouw partner goed verzorgd als jij overlijdt?

Het is niet leuk maar wel heel verstandig en zorgzaam: jezelf afvragen of jouw partner en kinderen in de financiële problemen komen als jij overlijdt. Het verdriet kun je niet voorkomen, de financiële narigheid wel. Dat doe je door er nu met ons naar te kijken

Vooruitkijken is zorgzaam

Dat doe je door er nu met ons naar te kijken. Wij brengen voor jou in kaart:

- Welk inkomen er is na jouw overlijden: salaris van jouw partner, een Anw-uitkering
en nabestaandenpensioen?
 
- Welke kosten er zijn: levensonderhoud, huur of hypotheek,
studie van de kinderen, schulden?

Zo’n overzicht is een hele klus. Maar het maakt helder of er problemen kunnen ontstaan. Als dat zo is kunnen we dankzij het overzicht een oplossing vinden.

Tip: 
Ben voorzichtig met het meenemen van een toekomstige erfenis in je financiële planning. Als degene van wie je de erfenis verwacht in een verpleeghuis wordt opgenomen, dan is een eigen bijdrage van € 3.000 tot € 5.000 per maand geen uitzondering. Het is duidelijk dat dit grote invloed kan hebben op de erfenis. Wacht daarom niet af maar neem nu zelf maatregelen voor je financiële toekomst.

Denk aan de Belastingdienst, die denkt ook aan jou
Heb je een vermogen? Ook dan is het goed om te bekijken wat er gebeurt als jij overlijdt. Misschien liggen financiële problemen minder voor de hand. Maar dan wil je het fiscaal goed geregeld hebben. Praat met ons over een testament. Samen met een notaris kijken we vooruit en maken een plan dat de fiscale mogelijkheden voor jouw situatie goed benut.

Ligt zo’n plan er dan is het goed dit van tijd tot tijd samen nog eens te bekijken. Want de fiscale regels, de markten en jouw persoonlijke situatie veranderen.

Wij zijn volledig onafhankelijk en bieden onderstaande geldverstrekkers aan

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

* geeft een verplicht veld aan

Goed & Geld Limburg bv gebruikt Mailchimp als marketingplatform en informatieplicht. Wanneer jij je inschrijft, ga je ermee akkoord dat je informatie wordt overgedragen aan Mailchimp voor verwerking. Lees hoe Mailchimp omgaat met privacy.